Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj kapuśniak w nowoczesnej odsłonie. Sprawdź, jak smakuje ta przyjemnie rozgrzewająca zupa – z polskimi korzeniami i koreańskim twistem. Prosty przepis krok po kroku znajdziesz poniżej.
Zacznij od pokrojenia cebuli w piórka, a marchewki – w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz marchew do miękkości. Teraz przygotuj kapuśniak zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodaj do garnka podsmażone warzywa. Dołóż kapustę kimchi (razem z sokiem). Gotuj wszystko na średnim ogniu, aby smaki połączyły się. Teraz przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj go do zupy.
Jeśli chcesz przyrządzić wariant z tofu, pokrój je w kostkę i zamarynuj w soku z kimchi oraz sosie sojowym przez kilka minut. Następnie usmaż tofu na patelni, aż będzie złociste – opcjonalnie upiecz je w piekarniku i dodaj do zupy. Został ostatni krok: posiekaj dymkę i dodaj ją do kapuśniaku na sam koniec gotowania. Całość dopraw solą i pieprzem. Kapuśniak podawaj gorący – z ugotowanym makaronem, posiekaną dymką oraz tofu.
Cebulę pokrój w piórka, a marchew pokrój w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz marchew, aż będą miękkie.
Przygotuj kapuśniak zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając do garnka podsmażoną cebulę i marchew. Dodaj kapustę kimchi razem z sokiem i gotuj na średnim ogniu, aby smaki się połączyły.
W międzyczasie przygotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj go do zupy.
Jeśli chcesz dodać tofu, pokrój je w kostkę i zamarynuj w soku z kimchi i sosie sojowym przez kilka minut. Następnie usmaż tofu na patelni, aż będzie złociste lub upiecz w piekarniku i dodaj do zupy.
Posiekaj dymkę i dodaj do kapuśniaku na koniec gotowania. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Kapuśniak podawaj gorący z ugotowanym makaronem, posiekaną dymką i tofu.